Buencamino wandelcoach

Buencamino wandelcoach

                                                                                                                                            

 

De missie van Buencamino is “ mensen en organisaties begeleiden op hun pad!”

 

Vernieuwend en resultaatgericht

Met de nieuwe propositie BUENCAMINO zorgt managementvennootschap Beas Consult voor een sterke innovatie in zowel de bedrijfs- als coachingwereld. Bart Baert, oprichter, coach en zaakvoerder bij BUENCAMINO legt het unieke van deze bandering uit. “Iedere manager die zichzelf serieus neemt, heeft intussen wel al een consulent of coach geraadpleegd voor één van de vele uitdagingen in hun professioneel leven. Sales en business coaching bieden de ultieme meerwaarde voor bedrijven en medewerkers. En precies vertrekkend vanuit die meerwaarde wordt met wandelcoaching nog een extra, resultaatgerichte dimensie toegevoegd om tot de gewenste outcomes te komen.”

 

Wandelend coachen

“Stel dat jouw salesteam tegen het laatste kwartaal zijn verkoop wilt verhogen met minimaal 10 procent. Dan kan een wandelcoach beweging brengen in de vaak onzichtbare gedachte- en gedragspatronen van de individuele verkopers en het team die een bevredigender resultaat nog in de weg staan want,” zo stelt Baert “het idee achter wandelcoaching is mensen letterlijk doen bewegen.  Wandelen maakt energiek, creatief, nieuwsgierig en belangstellend. Bovendien is het unieke van deze benadering dat de coach en de cliënt naast elkaar lopen en elkaar niet in de ogen hoeven te kijken. Juist daardoor komt men sneller en gemakkelijker tot inzichten.”

 

Drie A’s uit Nederland

Wandelcoaching, een begeleidingstechniek die tot nu toe vooral in Nederland werd toegepast, is een vorm waarbij werknemers en managers niet tussen vier muren, maar buiten al wandelend worden gecoacht. De unieke benadering van de TriA© wandelcoaching die Baert als eerste man in België inzet, is gebaseerd op drie A’s: aandacht, acceptatie en actie. Aan de meer dan 30 jaar specialisatie als coach voor sales, business development en crisis en change management, voegt Baert nu ook wandelcoaching toe. Hij rondde succesvol de gecertificeerde opleiding tot TriA© wandelcoach in Nederland af waardoor hij meteen de eerste erkende mannelijke TriA© wandelcoach in België wordt.

 

Op de goede weg… Step forward!

Dat actie en bewegen tot inzicht doen komen, ervoer Baert in de praktijk. Naar aanleiding van het overlijden van zijn beide kinderen, ondernam hij verschillende wandelreizen naar Santiago de Compostella. Geïnspireerd door wat deze wandelingen voor hem op persoonlijk vlak betekenden, broedde Baert op een plan om deze ervaring ook in de bedrijfswereld toe te passen. BUENCAMINO, Spaans voor “goede weg” -een begroeting voor reizigers op weg naar Compostella- is hiervan de outcome. De unieke benadering van  BUENCAMINO is de doortastende combinatie van beweging én meerwaarde creëren voor bedrijven. BUENCAMINO slaagt hier wonderwel in. Getuige hiervan zijn de talloze toepassingen in de bedrijfswereld gaande van change management, efficiëntere interne communicatie en het coachen van sales teams tot individuele begeleiding van managers en medewerkers. BUENCAMINO is het resultaat van jarenlange ervaring in business en sales coaching en de toevoeging van de vernieuwende methode van wandelend tot resultaten en doelen komen.

 

Winst voor bedrijven

Om als bedrijf in beweging te blijven, biedt wandelcoaching een waaier aan mogelijkheden. BUENCAMINO biedt ondersteuning bij het versterken van managementteams,  het coachen van medewerkers en het verbeteren van strategiebepaling. Baert ziet nog méér voordelen voor de bedrijfswereld: “Een gezonde geest in een gezond lichaam verbetert de aanwezigheidsindex, de motivatie van werknemers en de collegialiteit om er maar enkele te noemen. BUENCAMINO begeleidt bedrijven op weg naar een verbeterde marktpositie en hogere verkoopcijfers. Ook is wandelend coachen een krachtig hulpmiddel voor stresspreventie op het werk waardoor de kans op burn-out verkleint. Bovendien creëer je al met één of enkele coaching sessies een onschatbare impact voor jezelf en je werknemers.”

 

Binnen beginnen om buiten te winnen!

BUENCAMINO wilt het beste uit de mens naar boven halen en is gebaseerd op de overtuiging dat ieder mens de kracht in zich heeft om te doen wat hij graag doet en te bereiken wat hij wilt. Als coach wilt Baert zijn cliënten letterlijk laten bewegen, op de weg naar binnen én op de weg naar buiten. Daarbij maakt hij in één adem ook meteen komaf met eventuele angsten rond zweverigheid: “Als doorwinterde zakenman en ondernemer staan voor mij resultaten en doelgerichtheid voorop, of het nu om het coachen van individuen of teams in het werkveld gaat of in het privéleven van een cliënt.”

 

Van “down to earth” tot “the sky is the limit”

Een ander voordeel van wandelend coachen is dat het zeer toegankelijk is; bijna iedereen kan wandelen. BUENCAMINO gelooft dat wandelen bijdraagt tot een beter zelfvertrouwen en gezonder leven alsook nieuwe inzichten en rust. Een bijkomende motivatie om met BUENCAMINO in zee te gaan (letterlijk dan want het is gelegen in de Zeelaan van Koksijde!), is dat de klant centraal staat en van begin tot einde professioneel omkaderd wordt. In de gloednieuwe wandelwinkel BUENCAMINO zijn alle benodigdheden voor (coachend) wandelen binnen handbereik; klantenservice, kwaliteit en duurzaamheid primeren hierbij. Deze wandelshop biedt een totale wandelbeleving voor iedereen die in beweging wenst te blijven. Niets houdt je nog tegen om de natuur in te gaan en, ver weg van alle stressbronnen, onder begeleiding van een ervaren coach de laatste innerlijke hindernissen weg te werken om zo je (professionele) dromen waar te maken.

 

Over Bart Baert

“Ik heb Bart leren kennen als een gedreven en ambitieus leider, steeds op zoek naar “beter”. De leukste momenten waren wanneer iedereen dacht dat de zaak hopeloos was en Bart weer de gekste “out of the box” ideeën en perspectief bood. Ook als mens is Bart aangenaam en sociaal ingesteld, steeds veeleisend, maar ook begrijpend.” (Wim Béazar, Chokran bvba)

Baert heeft meer dan 30 jaar ervaring als sales manager, commercieel directeur, algemeen directeur, gedelegeerd bestuurder en bestuurder in verschillende bedrijfstakken zoals Retail, B2B, Openbare besturen en Zorg. Hij volgde diverse opleidingen bij Vlerick Management School en gelooft sterk in het gebruiken van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Hij put uit diepmenselijke ervaringen in de privésfeer en zorgt voor een bewezen toegevoegde waarde, zowel voor de organisatie, haar management als haar medewerkers. Baert kan als geen ander enthousiasmeren, hoop geven en believen. Dit alles vanuit zijn passie voor wandelen.

 

 

 

 

 

BUENCAMINO Wandelcoach en Wandelwinkel
Bart Baert
Zeelaan 229
8670 Koksijde
www.buencamino.be
www.buencaminoshop.be

 

 

contact persoon(en): Bart Baert

telefoon: 0032 58512149

telefoon: 0032 498884200

e-mail: bart@beasconsult.be

website: www.buencamino.be


Delen
afdrukken